Grankulla Marthaförening

November 2023, klimatsmart mat:
Receptet på grönkålssalladen från Marthaförbundets receptbank finns här: 
Svampcrepsen var lagade enligt recept från Martha 4/23 och finns här:

Oktober 2022
Här hittar ni recepten på maten, som kockades i Marthaförbundets kök under Micko Aspelins ledning:

Förrätt: Laxcarpaccio
Varmrätt: Fasanbröst med gräddsås
Efterrätt: Havstornsparfait a la Per Morberg

Tidigare recept:
Recepten A - J är inspirerade av Muskas ölpresentation. 
A. Köttgryta med öl
B. Rostbiff med chorizo-ölsås
C. Köttfärs med öl och auraost
D. Limpa på öl
E. Semlor bakade på öl
F. Porter chokladkaka
G. Öl chokladkaka
H. Porter sabayon

I.  Muskas blini-recept: Muska Stenius bjöd på blinier hösten 2018 då hon informerade oss om öl. En ny sats blinier på samma recept hade hon i mars 2020 då gjorde repris på sin presentation

J. Köttgryta med öl: Muska hade också receptet på denhär köttgrytan med öl.

Gittas fröknäcke: Fröknäcket hade Gitta Lassenius bakat till vårt knytkalas den 5 september

Rödbetsgratängen, som Villa Breda bjöd på den 11.12.19

 

 

 

Kontaktuppgifter

Kontakt

 

 

Karin Ståhl
Tf ordförande
+358 40 050 6442

Vivan Thölix
Kulturkoordinator
+358 50 350 8301

Ulla-Rita Blomqvist
Kassör
+358 40 733 4642

 

 

Snabblänkar