November 2023, klimatsmart mat:
Receptet på grönkålssalladen från Marthaförbundets receptbank finns här:
Svampcrepsen var lagade enligt recept från Martha 4/23 och finns här:
Oktober 2022
Här hittar ni recepten på maten, som kockades i Marthaförbundets kök under Micko Aspelins ledning:
Förrätt: Laxcarpaccio
Varmrätt: Fasanbröst med gräddsås
Efterrätt: Havstornsparfait a la Per Morberg
Tidigare recept:
Recepten A - J är inspirerade av Muskas ölpresentation.
A. Köttgryta med öl
B. Rostbiff med chorizo-ölsås
C. Köttfärs med öl och auraost
D. Limpa på öl
E. Semlor bakade på öl
F. Porter chokladkaka
G. Öl chokladkaka
H. Porter sabayon
I. Muskas blini-recept: Muska Stenius bjöd på blinier hösten 2018 då hon informerade oss om öl. En ny sats blinier på samma recept hade hon i mars 2020 då gjorde repris på sin presentation
J. Köttgryta med öl: Muska hade också receptet på denhär köttgrytan med öl.
Gittas fröknäcke: Fröknäcket hade Gitta Lassenius bakat till vårt knytkalas den 5 september
Rödbetsgratängen, som Villa Breda bjöd på den 11.12.19
Karin Ståhl Tf ordförande +358 40 050 6442 |
|
Vivan Thölix |
|
Ulla-Rita Blomqvist Kassör +358 40 733 4642 |